Tot într-o colecţie de lux, am reunit poveştile, povestirile şi „Amintirile din copilărie” scrise de Ion Creangă. Opera este organizată cronologic, pentru ca cititorul să-şi poată face o părere despre evoluţia scriiturii.
![Ion Creanga: Amintiri din copilarie, povesti si povestiri - Editie de colectie, [],edituradph.ro](https://cdn.contentspeed.ro/slir/w445/edituradph.websales.ro/cs-content/cs-photos/products/original//ion-creanga-amintiri-din-copilarie-povesti-si-po_14224_6_17333118860279.jpg.webp)
Gîrmacea Gabriela – Ora de Limba şi literatura română
Lecţii şi exerciţii pentru elevii de liceu
Tot într-o colecţie de lux, am reunit poveştile, povestirile şi „Amintirile din copilărie” scrise de Ion Creangă. Opera este organizată cronologic, pentru ca cititorul să-şi poată face o părere despre evoluţia scriiturii.
O bucurie a reuşitei unui demers editorial a venit din partea domnului Constantin Cubleşan. Mulţumesc mult pentru analiza cărţii care-şi propune să introducă publicul larg în universal eminescian.
Recenzia poate fi citită la pagina 4: https://www.revistascrisulromanesc.ro/work/reviste/sr_07_2022.pdf
În an aniversar, 175 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, împreună cu Didactica Publishing House, am gândit această colecţie cu intenţia de a aduce aproape de cititorul contemporan literatura clasică.
„Mihai Eminescu – Opere alese” cuprinde 266 de poezii: 88 antume şi 179 postume. Selecţia a fost organizată pe principiul cronologic, pentru a oferi cititorului o imagine asupra modului în care s-a transformat discursul liric şi a diversităţii temelor. Ediţia de lux este o invitaţie la lectură, dar şi de a dărui o carte unui colecţionar sau unui cititor pasionat.
Cartea apărută la Editura Bookzone a obţinut Premiul Pulitzer în 2024. Autoarea s-a oprit asupra traumelor, a rănilor sufleteşti şi a modului în care istoria marchează destinele. Totodată, a creat personaje care au puterea de a o luat de la capăt şi a demonstrat că vulnerabilitatea intervine în viaţa lor în momentul când privesc lumea prin ochii altora şi acceptă autoritatea asupritorului. În perioada de documentare pentru scrierea romanului, autoarea a descoperit că „tratamentul moral, siguranţa şi odihna îi pot vindeca şi pe cei pe care traumele i-au amuţit cândva. Recunoştinţa faţă de cel care te-a salvat, crede personajul Story, durează mai mult decât dragostea.”
Perioada de glorie a trenului este ilustrată prin imagini şi explicaţii bine documentate. Autorul ilustrează visul lui Georges Nagelmackers de a oferi o călătorie memorabilă persoanelor bogate, în confortul de acasă. Articolul poate fi citit în revista „Ateneu”, pagina 11
https://revista-ateneu.ro/wp-content/uploads/2025/03/at2025_03_net.pdf
Cartea este un demers de reconstituire a unui episod din anii de formare şcolară a Principelui Carol, viitorul rege Carol al II-lea al României. Sunt amintiţi mai mulţi dascăli ai principelui, însă figura centrală în acest volum este profesorul Ion Cionca. În carte sunt reproduce filele unui jurnal de călătorie, o metodă didactică inspirată folosită de profesor, pentru ca elevul să exerseze exprimarea scrisă în limba română, ştiut fiind că, la curtea regală, se vorbeau mai multe limbi străine: engleză, franceză, germană. Jurnalul îl ajută pe elev să reţină repere geografice, să-şi dezvolte simţul observaţiei şi rigoarea exprimării corecte. Ediţia este îngrijită de doamna Stanca Scholz-Cionca. Lectura este utilă nu numai istoricilor, ci şi unui dascăl în formare.