Jocurile de inteligenţă


Jocul se adresează copiilor, dar poate fi o ocazie şi pentru adulţi de a-şi testa capacitatea de observaţie şi răbdarea.

Sub această denumire se pot întâlni mai multe tipuri de jocuri destinate timpului liber. Sunt jocuri pentru relaxare şi amuzament, în acelaşi timp, care incită curiozitatea, dezvoltă capacitatea de a înţelege uşor şi bine anumite fenomene sau alte aspecte legate de realitatea în care trăieşte jucătorul, ajută la înţelegerea unor lucruri esenţiale, la rezolvarea unor probleme sau a unor situaţii pe baza unei experienţe acumulate anterior.

Unele dintre ele dezvoltă intuiţia, altele vizează abilităţi dobândite, dar nepracticate o perioadă ceea ce înseamnă reactivarea unor stimuli.

Jocul este amuzant.

Jocurile de inteligenţă ajută la înţelegerea profundă a unor idei din diferite domenii. Pe piaţa de carte se găsesc mai multe astfel de jocuri de inteligenţă care se adresează unui public eterogen.


Joc de cultură generală pentru timpul liber.

Temă: Alege un joc de inteligenţă şi prezintă-l colegilor tăi într-un discurs de cinci minute. Repere pentru organizarea discursului:

  • prezentarea regulamentului, a momentului / contextului în care l-ai jucat;
  • menţionează cui se adresează, cum te-ai simţit pe parcursul jocului, ce ai învăţat, ce abilităţi ai folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.