Jocurile de tip quiz

Există mai multe clasificări ale jocurilor: de grup sau individuale, de exterior sau de interior, de amuzament sau de dovedire a unor calităţi fizice, intelectuale, motrice etc.

Jocurile de tip quiz sunt de cultură generală. Prin intermediul lor, o persoană îşi poate însuşi noi cunoştinţe sau şi le poate verifica. Cert este că publicul vizat de aceste jocuri este eterogen (vârste şi profesii diferite) şi că, adresându-se nivelului cognitiv al unei persoane, dezvoltă curiozitatea şi menţine celula nervoasă „în acţiune”.

Aceste jocuri sunt concepute pe diferite teme: mitologie, istorie, cultură etc. Învăţarea prin joc arată ce procesul de învăţare este mai uşor, mai captivant şi dezvoltă inteligenţa emoţională.

Prevăzute cu o carioca lavabilă, acestea îi oferă jucătorului posibilitatea de a se autoevalua, iar jocul poate fi reluat sau transmis unei alte persoane. În cutia jocului, fie pe spatele cartonaşelor, fie pe cartonaşe separate se află răspunsurile.

Jocurile de tip quiz se pot folosi în contexte de învăţare formale şi nonformale, se pot juca individual sau în grup şi contribuie la stimularea încrederii în sine, dezvoltă curiozitatea şi constituie o posibilitate de a petrece timpul în mod instructiv.

Temă: Prezintă-le colegilor tăi un joc de tip quiz, într-un discurs de cinci minute.

Vei avea în vedere:

  • prezentarea regulamentului, a momentului / contextului în care l-ai jucat;
  • menţionează cui se adresează, cum te-ai simţit pe parcursul jocului, ce ai învăţat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.